11 December 2012

Selamat Hari Lahir Sayang

 
 Hari nie 11/12/12 jam 11.04 pagi genaplah setahun hero aku yang comel itu mengenali dunia... terasa cepat masa berlalu... anak ibu dah besar...hehehehe di usia setahun dah boleh berjalan dan mula mengikut tindak tanduk perbuatan orang-orang dewasa... kelakar pulak... nampak selipar sibuk nak pakai selipar orang...pegang telefon kalau kita cakap hello nanti dia letak kat telinga... jumpa jam dia pakai kat tangan... kalau nampak kita pegang stokin nak pakaikan kat dia, dia dah siap bagi kaki...hohohoho kesimpulannya tak boleh buat benda yang tak elok yer depan anak aku... nanti dia mengikut sekali perbuatan itu...hoiii anak-anak jaman sekarang nie cepat sungguh...
Teringat pulak saat-saat mahu melahirkan si kecil nie... berhari-hari duk dalam wad tapi tak nak jugak dia keluar dari perut ibu... sudahnya keluar ikut tingkap... tak kisah lah kan janji anak ibu selamat dilahirkan ke dunia... macam rindu pulak saat pertama kali menyusukan si kecil... bila teringat saat itu rasa sangat...sangat...syahdu la pulak... comelnya kamu waktu itu... hanya tahu merengek bila lapar... alhamdulillah kamu tidak banyak ragam di saat ibu susah untuk bergerak kerana operation...
Seawal umur empat bulan kamu dah mula meniarap...
Lima bulan pula mula nak merangkak...
Lapan bulan dah mula boleh berpegang pada sofa...
Sembilan bulan dah mula nak memanjat sofa...
Sepuluh bulan alhamdulillah dah mula berjalan...
Tapi...giginya belum tumbuh lagi...hehehehe
Ntah bila giginya mahu tumbuh yer... takpe lah nanti lambat sikit gigi tu nak rosak... Ibu akan cuba jaga pemakanan kamu... setakat ini alhamdulillah mampu lagi menyediakan bubur kamu sebagai bekal ke rumah pengasuh... no sugar no salt yer... takpe lah kalau orang nak kata bubur kamu tiada rasa... tapi tetap ada rasa sebab dah di olah buburnya dicampur bersama sedikit  kismis atau kurma...dengan aku boleh lah lagi aku tak bagi makan makanan yang tak sepatutnya... tapi bila balik kampung...abisss langgar pantang...huhuhu tapi setakat ini my mom takde lagi bagi makanan yang ntah apa-apa yang si kecil aku sebab dia tau aku jaga makanan dia...hihihihi
Kalau nak cerita tentang si kecil nie memang tak habis... ada-ada saja telatah dia yang comel tu buat aku geram dan kekadang tu kelakar pun ada...

okeh la... tata


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

1 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

mama aisy said...

sekejap jerk anak bujang ur dah m'besar.. alhamdulillah.. ^_^