13 April 2011

::bila nicki mula beronggeng bersama teman-teman::

hai semua..selamat petang!!

okeh..hari neh baru saya terkial-kial nak mengarang cerita yang berlaku pada hari ahad bersamaan 10 april 2011 bertempat di Berjaya Time Square...*berjayaanyer tempat itu..ngee~~* saya sangat sejuk sekarang jadi otak pun terasa beku nak memikirkan patah kata yang harus saya layangkan pada dada belog neh...haisshhh sila lah bantu saya untuk memulakan cerita ini... T____T

saya mulakan yer...pada pagi ahad itu saya bangun seawal 8 pagi..*awal la sangat kan* bangun dan siapkan dulu makanan untuk Mr.F saya...nanti kesian dia kelaparan..sudah la saya nak keluar beronggeng bersama teman²... kahkahkah saya pergi beronggeng setelah mendapat keizinan tau sebab dia malas nak ikut...apalah agaknyer aktiviti saya pada itu yer...okehh sebenarnyer saya pergi gathering sepaku..dah lama tak beronggeng bersama-sama teman² sepaku saya yang sporting itu... ^__^

sambung balik cerita tadi...dah siap² mandi saya pon suruh la Mr.F hantar saya ke ERL..kat sana dah janji mahu jumpa Liza merangkap teman opis saya juga merupakan ahli sepaku..first time dia nak join gath untuk kali neh setelah dia tengok saya berseronok-seronok tiap kali menjoinskan diri jika ader gath yang dianjurkan...dulu² saya dah ajak tau kawan² masa kita pergi piknik tapi dia segan...kali neh jer baru dia nak mencuba nasib dan nampaknyer berjaya lah kan? kihkihkih

bla si liza dah sampai kami pun menuju la ke KL Sentral dimana saya telah berjanji dengan dua lagi ahli sepaku untuk berjumpa kat sana..so kami akan bergerak bersama menuju ke Time Square nanti...janji nak jumpa kat KL Sentral pada pukul 10 - 10.30 pagi..saya sampai dalam kul 10 lebih² jugak rasanyer...*memang tak pernah nak tengok masa..haishh* sama sampai pulops dengan mak budak pertama walaupun belum pernah beranak lagi tapi saya sajer suka hati nak letak panggilan itu...atas sebab² tertentu ada seorang lagi yang kita boleh panggil dia mak budak kedua juga yang belum pernh beranak, seperti biasa sampai lambat...haishhh sudah sangat lah mengatasi kelambatan saya neh...cemana saya sampai awal dari kamu..kan kita harus sama² kena sampai lewat sepatutnya...tak nak tak nak..saya belum bersedia lagi nak hilangkan title 'ratu lambat' itu...kahkahkah *meroyan ker haper aku neh*

setelah bakal mak budak kedua itu sampai kami pun meneruskan ekspidisi perjalanan menuju ke monorel...beli tiket siap² untuk pergi dan balik..senang takde lah terkial-kial beratur bersesak nak membeli time nak balik nanti...naik monorel--yess!!! kali neh kami berjaya menduduki tempat duduk sebab banyak kosong pada waktu dan ketika itu...masa dolu² kena berdiri bersesak-sesak macam duk dalam tin ikan sardin cap ayam...sesampai jer kat Times Square tetiba terdengar la suara seseorang memanggil-manggil nama mak budak kedua itu...owhhh salah sorang lagi ahli sepaku yang lambat rupanyer..hepp orang kuat yang handle gath kali neh pong boleh lambat ker?? kena denda neh..lupa pulak nak denda dia ari tuh...kihkihkih

sampai² di pusat bowling (bukan pusat yang berada di badan kita tuh yer tuan² dan puan² sekalian...please..please..please...kamu jangan nakal...lalalalalla) dorang pun mula la menempah dan membayar untuk kami mulakan acara pertandingan yang sangat maha hebat...chetttt~~ acara baling membaling dan acara berposing sakan pun bermula dengan rancak sekali...hanya main satu game jer..tuh pun siap dalam pukul 2 lebih petang jugak...dah siap main semua² kami pun menuju ke food court untuk mengisi perut yang dah meminta untuk diisi...nasib la takde yang makan bola bowling kerana kelaparan sebab ader jugak terselit gambar candid ala² mahu makan bola gitu....kahkahkah ampunkan saya kerana telah ter'snap' gambar sedemikian rupa...ngee~~

bab makan neh la yang agak lecehnyer..dah la nak kena tukar kad dulu..nanti amik makanan bayar guna kad tersebut dan akan di 'suwep-suwep' macam kad kredit...nanti kalau masih ader baki kita kena refund balik duit tuh...hoii sangat la menyusahkan...sudah la makanan disitu agak kurang berkenan dihati...tapi redah ajer la sebab perut dah lapar lah...jadi main tibai aper yang ader...saya amik la nasik campur dengan pelbagai berlaukkan haiwan(ayam dan jugak sotong)...daun²(sayur-sayuran) yang ader tak memenuhi citarasa saya untuk saya mengambilnyer..dah siap mengaminkan doa lalu kami pun makan dengan penuh lahap sekali...*saya la tuh*

sesudah makan macam biasa sesi perbincangan bermula...dimulakan ucapan alu-aluan oleh pengerusi majlis iaitu mak kepada mak² dan bapak² budak yang datang...*abis aku gunakan ganti nama mak ngan bapak budak untuk korang semua...kahkahkah aku punya suka lah... ;p* agendanyer adalah tempat untuk kami bersuka-ria lagi di lain hari dan lain masa dan lain tempat...planning nak bermalam la dalam 2 hari 1 malam...ala² family day gitu...InsyaAllah kalau tiada aral melintang saya akan join tau....

dah siap semuanyer dan setelah berpelok ciom beramai-ramai yang lelaki sila tengok jer la, kami pun bersurai mengikut haluan masing²...saya memanjangkan langkah kaki ker lowyat..ini kerana menemani si liza kerana dia tidak pernah sampai ke sana dan teringin nak pergi situ...nak pergi sendiri dia tak tahu jalan...kalau saya, saya redah ajer...hahahaha pusing² dekat lowyat sesambil si liza duk usha cd pc game...dia memang hantu  kak limah balik rumah..ehh bukan..bukann..bukan hantu kak limah tapi hantu game..tengok² semuanyer original yang berharga paling murah pung RM49.90..dia berkira-kira nak beli tapi setelah dihasut oleh saya jangan beli lagi nanti kita tengok dekat The Mines..kat sana pun banyak cd untuk pc game..hoii dia boleh tak tahu kat mines banyak jual cd game...grrr....tak tahu nak cakap aper...

setelah memenatkan kaki berpusing-pusing di lowyatt..saya ngan si liza memanjangkan kaki pulak ke the mines..dengan menaiki komuter kami berhenti di serdang dan mengambil bot untuk sampai ke the mines...wahhh first time tau saya naik bot pergi the mines..selama neh nak jugak naik tapi tak tahu bagaimana...hahaha jadi jakun sebentar...wahh feeling ala² berada di paris di saat dan ketika berada di dalam bot itu...hahaha takbulehbelah betul tau...then kami masing² menelefon bodyguard untuk menjemput kami kat the mines...dekat kul 9.30 malam baru la saya sampai umah...hadoiii sakitnyer kaki berjalan seharian....tapi memang sangat fun...
jum layan gambar pulak...

Tata!!


tetiba untuk entri ini ter'best' pulak menggunakan kata ganti nama diri = saya dan bukannya aku... ^__^


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

11 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

Zyash said...

Salam perkenalan.. ..Saya follow yer..

IeYzA azmIEy said...

siap akhirnya entri kamo0...tinggal saje je lagi... erm3.... esok yeap.

wahhh besaunyer gambo snow.. tau la dia kawan baik kamo0, menjeles sayer disitu T_T

nickindajungle said...

zyash: salam kenalan juga..c^__^

eza: dah kamu nakmo amik gambo besar gedabak camtuh..kalo idak aii mmg dh letak gambo u jugak..gambo aii pong xder...itu la jadi gambo snowboll yg besau gedabak itu sorang jer ditepek...ngee~~

esarli budak baik said...

ahahahahaaa..
suke ayat "berlaukkan haiwan"
kelakar.. *rolling*

ahaks! sowi yer kawan2.. ratu bowling eh silap ratu longkang.. harus la pic besa gedabak.. kah3

nickindajungle said...

esarli: aii mmg suka gunakan perkataan itu dgn kawan aii dulu..dia suka makan daun..aii suka makan haiwan...kahkahkah tetibe windu pulak saat bekerja bersama dia dulu..ngee~~

ehh..bukan ratu air isotonik?? agagaga

IeYzA azmIEy said...

snow >> nasib baik kamo0 da buat pembetulan *ratu longkang* sblm sayer buat pembetulan itu... hak3...

esarli budak baik said...

ratu ayer isotonik pon boleh.. wahahahaahaa..
hepp mak budak ke-dua.. aper kah?? kah3.. ;p

mysecretbelog said...

wah syoknye kamu kamu dan kamu pergi main bowling sudah lama tak beronggeng ngan u oll hehee..

p/s: watermark niki buat sendiri ker?

nickindajungle said...

snow: begitulah...kan sudah sakap disitu suka hati saya nak panggil aper..kahkahkah

kak ifti: a'ah..edit kat photoscape jer..pastuh transparentkan cket tulisannyer...

Ariannalissa82 said...

Panjang bebeno ler n3 nyer yer.. Teman pun x suker nak suwep2 tu...Lenkali kiter g bako ajer la food court tu yer...

esarli budak baik said...

kiter bako ajerk.. bako.. bako..