10 March 2011

::teman alam maya a.k.a alam cyber::

percaya tak kawan yang kita kenali di alam maya boleh menjadi kawan yang rapat dengan kita?? saper tak percaya sila totop mata jangan baca ini...hihihihihi

memula aku mengenali internet tak pernah sekali pun terlintas untuk berjumpa teman-teman chatting apatah lagi menjadi kawan rapat...rasa macam tidak percaya pun ader..kehkehkeh tapi itulah kenyataannya... semacam aku lebih rapat dengan teman alam maya berbanding dengan teman-teman disekeliling aku...owhh itu tidak termasuklah teman terbaikku yang aku telah kenali bertahun-tahun lamanyer...tempat kalian sentiasa teratas dalam hierarki teman baikku walaupun sudah lama tidak ketemu bila masing² sudah bekerjaya dan ader yang berada nun jauh di luar negara...

nak dijadikan cerita lah kan...masa mula² mengenali dunia internet dulu sibuk duk berchit-chat kat mirc...kenal dengan orang itu kenal dengan orang ini..tapi aku sentiasa berwaspada takut terjadi kes tipah tertipu tertipu tetipah...agagaggaa ader jugak yang terchatting dengan kawan sekolej...ahahaha ader jugak pernah menipu bila ader bertanyakan tentang personal diri...kehkehkeh mula² tipu ahh dulu..pastuh agak² macam okehh jer baru la tak tipu kan...apakah??

kemudian aku mula berchatting dekat amboi.net yang suatu ketika dulu tempat yang orang duk request lagu² kat radio muzik tuh...kat situ ader la studio borak yang kita boleh berchit-chat...masuk situ aku biasa ahh...aiii kan pemaluss yang agak serius...jadik hanya chat in private jer dengan orang² yang PM aku...nak chat open kat lobby segan pulak tak tahu mana nak cari punca untuk mula...then ader la kenal ngan sorang mamat sengall tuh...kalau dia ader baru ahh aku join chit chat reramai sebab dia otak masuk air..jadik aku jenis on la dengan perangai dia tuh...

antara teman maya aku dia lah orang first yang aku jumpa...chewahhh memberanikan dirik lak haku pigi jumpa dia..dah la lelaki, mamat sabah pulak tuh....tapi Alhamdulillah, orangnyer baik..jumpa pun sebab dia datang terengganu jumpa famili bakal wife dia masa tuh yang sekarang sudah selamat mendirikan rumahtangga dan mempunyai seorang anak...hehehe then aku jumpa pulak kenalan amboi jugak tapi perempuan..kebetulan dia datang kenduri kawan dia kat kelantan...alang² dia dah datang kan..terus la aku turun KB dan jumpa dia disana...last sekali jumpa dengan sorang lagi geng amboi masa hari aku kawen kenduri kat belah lelaki pada 27 februari lepas..dia datang bersama wife and anak²...walaupon tak pernah jumpa tapi sudi jugak datang kenduri kami...terima kasih yang tak terhingga la diucapkan... ^__^ seorang lagi aku jumpa masa aku dah start kerja kat sini...siapa dia?? biarlah rahsia....kahkahkah

pastuh bila dah lama chatting aku mula bohsan la...start main game, register portal itu ini semata-mata nak main game...sampai la aku jumpa portal sepaku[dot]net giler khusyuk duk main game kat situ...memula aku hanya main game jer...tak join pun forum kat dalam tuh...pastuh ntah macam mana boleh terjerat dengan forum pulak..mungkin sebab dah bohsan main game (walhal asik kalah jer tapi tak nak ngaku) aku mula berjinak-jinak berforum plus join chit-chat kat Shoutbox...lama kelamaan jadik macam makin rapat dengan beberapa user disitu...then kami putuskan untuk buat ladies gath yang bertempat di sogo..berapa haribulan aku sudah lupa..huhuhu nanti nak kena check balik neh...

first gath bermula dengan hanya berjumpa kaum wanita sahaja...aku agak nervous la nak jumpa dorang semua..dua orang darinyer tuh adalah mod bagi forum tersebut...thanks to akak qaseh sebab belanja kita makan...hehehehe pertemuan kedua pulak jugak ladies gath bertempat di midvalley...dibuat atas sebab masa gath yang pertama tuh ader sorang yang tak dapat hadir..so,buat la lagi sekali supaya tidak menghampakan harapan si tuan empunya diri itu...terima kasih yer puan eza sebab belanja kita makan kepci... ^__^ then aku mula lah sudah hilang rasa segan silu bila ader gathering yang dianjurkan...join ajer selagi ader geng² wanita yang rapat dengan aku...kalau kurang geng yang ader rasa macam tak kena pulak...ahahahhaha sudahh ader geng lah pulak...tapi dorang semua memang fun gilerr ahh...best giler hang out ngan korang walaupun ader sorang minah tuh dengki ngan group kita neh...and thanks jugak kat korang² yang datang kenduri aii ari tuh..auwww terharu aiii..sob3 (sesambil kesat ingus) kahkahkah

ehh...aper lagi ehh nak ceritakan disini..kalau diikutkan memang banyak sangat memori yang fun dengan korang semua especially dengan geng² sepaku[dot]net...u ols memang superb funz lahh...bila kita nak pergi picnic lagik?? bila kita nak pergi main bowling lagik?? bila kita nak bergossip lagik?? sangat..sangat..sangat lah happy bila hang out ngan korang sebab otaks² u ols semua memang masuk air la...kahkahkah

tata!!


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

7 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

Anonymous said...

hehehe.....ape saye nak komen?....errr...cenyum cimpul belit2 je la.,..hik3

ifti said...

terharu beb mmg terharu kerana mengigati diriku hehehe .. ayat skema la plak.. mmg seronok dpt kawan ngan korang semua. tp skrg semakin sepi korang pon da jarang msk yela tak rmai orgkan akak pon rasa cam korang rasa semakin jauh tp nasib baik fb ade hehe ... tp kalau leh buatla gath lagi tok mengeratkan silaturahim

Mr. J said...

Pernah ada teman Chat / maya .. dlm 4-5thn berkenalan .. tukar2 pic , tapi sampai sekarang tak pernah jumpa2..


Bagaimana membuat Password "Kata Laluan" pada Posting / entry di dalam Blogspot .

IeYzA azmIEy said...

hoyeyyyy!! ada nama sayer disitu... muachhh3!! lebiu...

dan geng yg paling havoc tu yg ada sayer, snow n sky la tu kan??? wakakakakka (saya suka pasan!)
saya pong xsangka kita akan seakrab ini... dari bujang smpaila kamo02 dh kawen...harap psahabatan ini kekal sampai bila3....
cayunk kamo0!!

nickindajungle said...

anon: akak qasehkah?? agagaga

kak ifti: wendu saat2 itu..huhuhu depa2 kata ari tuh may be dlm bln 4 neh nk wat gath..hehe

Mr.J: cuba la jupe tp pastikan jgn tertipu sudah.. ;p

eza: yer..saya sajer nak glamerkan nama kam0o..sebab kamu kan suka glamer2 neh..ahahahaha

IeYzA azmIEy said...

wakakakka... u noe me... wink3... mekasih3... sayer mang minah gila glam aka minah gambo... wakakakkaka!!

nnt bulan 4 kita jmpa tau... xkira mcm mana sekalipun kena jmpa jugak...

nickindajungle said...

InsyaAllah kalau tiada aral melintang...takleh gak nak janji kot2 ader hal yg tak dpt dielakkan pd waktu itu kan...