08 June 2010

::I Got It...Alhamdulillah::

Tarikh : 4 Jun 2010 (Jumaat)

Tempat : Dewan Tan Sri Abdul Kadir Yusof

Dah beberapa hari sudah berlalu…cik nick asyik menangguhkan untuk menulis entri ini..walaup0n sudah 5 hari majlis itu berlalu tapi cik nick tetap nak c0retkan jugak disini..saat² yang sangat bermakna dalam hiudp cik nick…salah satu kenangan manis la c0z itu la first time cik nick dapat pegang “sesuatu” itu…hehehe saspen jer..apakah yang dimaksudkan dengan “sesuatu” itu?? Jeng…jeng..jeng…kalau semua masih ingat dengan entri yang lepas yang cik nick tak nak nyanyi c0z nak naik pentas tuh…inilah sebabnya kenapa cik nick menarik diri dari k0ir…begini ceritanya, pada suatu petang..cik nick baru masuk 0pis lepas abis sesi latihan k0ir…then ader 0rang bagi surat…agak saspen neh c0z sampul tertera “URUSAN SERI PADUKA BAGINDA”…sudah tentu² la itu g0vernment punya surat…hehehe ingatkan dapat 0ffer jawatan baru…tapi teng0k c0p.. “Jabatan bla bla bla”…0whh surat dari 0pis sendirik rupanyer…then dengan rakusnya cik nick bukak la sampul surat itu...sesudah dibukak terasa ingin mel0mpat katak kegumbiraan setelah melihat isi kandungannya…tapi kaber la walaup0n suda tiada 0rang pada waktu itu… *maj0riti suda pulang l0rr* nak tau apa yang terkandung dalam surat itu? Hik3….tetiba maluss la pulak nak bagitau…0kesss….dalam surat itu menyatakan “JEMPUTAN KE MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG”…dan nama cik nick ader dalam senarai nama penerima…Alhamdulillah selama 3 tahun lebih cik nick berkhidmat dapat jugak merasa Anugerah ini…s0, lepas neh kena la cik nick menjalankan tugas dengan lebih baik…prestasi pulak kena lebih baik dari sebelum neh….kal0 tidak, nanti ader 0rang akan mengata…yer la kan kena la berbal0i dengan title perkerja cemerlang yang kita dapat tuh…banyak benda nak kena jaga…agak tertekan jugak la c0z mesti 0rang nak yang perfect dari kita…walhal kita neh p0n hanya manusia biasa…tiada yang sempurna melainkan Allah yang Maha Esa itu…0kess itu saja nak bercerita...daaaa…..

*p0sing sakan...lalallala*

jumpa lagi next entry


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

5 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

afiza said...

congrate ye cik nick..tingkatkan lg prestasi pas ni..elakkan kontroversi..hehe..

ChupChintap said...

congrat cik nick.

nickind@jungle said...

cik afiza: tq..hik3...up2 n away...hahaha
chup: thanks... ^__^

Anonymous said...

Congratulation !!!
keep up ur good performance with perseverance n dedication ..
u have a bright future ahead ..
well done .. siniorita ..

yAtie -sB- said...

huhu~ bru t'nmpk entry ni..
sowi cik nick..late wish..
hpy blated Congrate yep..
^_^
teus memberikan PERKHIDMATAN CEMERLANG GEMILANG DAN TERBILANG :D