03 May 2010

[♥]Cuci-Cuci Service[♥]

Sabtu, bertarikh 1 Mei 2010

Wahh…tarikh tuh…Hari Pekerja Seluruh Dunia…hurmm..patutnyer tak payah la bekerja kan...Patut duk umah g0yang kaki jer…hahahaha *sengall~~ Kal0 depa semua duk umah g0yang kaki...alamatnyer semua kedai² makan tutup la n cik nick kena masak sendirik??? jadik tukang masak yang tidak berapa nak berjaya gitu… *tiada kaitan*

0kess nak ucapkan Selamat Hari Pekerja buat semua pekerja-pekeja yang bekerja…*ala² ucapan kat anugerah AIM17*

Aper yang cik nick meng0mell tentang perkara diatas tiada kaitan ngan tajuk entri ini…0kess back t0 t0pic….begini ceritanyer…tersebutlah kisah…se0rang puteri yang sangat cantik…cik nick bersama pembantu umah kawan bersiap sedia untuk ke kuarters yang bakal diduduki 0leh cik nick…tujuan kami ke sana adalah untuk berparti mandi buih mencuci umah tuh sebel0m cik nick mendudukinya…huh sadiss t0l nak bercerita..bet0l neh tak tipu…dalam kul 9.30 pagi cik nick n frenz bekpes dulu…then meneruskan pendakian perjalanan ke tempat yang dituju…dekat jer ngan umah sewa cik nick..s0, kami jalan kaki ajer…sampai pertengahan jalan duk citer² sal umah tuh..then baru teringat…kunci umah lupa bawak…uwaaaaaaa….. *dushh* penat seyyy nak kena p amik balik…mang tak jauh tapi kawasan berbukit s0,mang agak penat 0kess….

Dipendekkan citer…cik nick patah balik untuk amik kunci…then meneruskan kembali perjalanan yang tersangkut tadi…akhirnyer sampai la kami ke tempat yang dituju…testing air dulu…ala..bekalan air takde pulakk….haisshhh…lalu kami turun ke tingkat bawah untuk ke Pejabat Penyelenggaraan…”bang, air takde la..saye dah call SYABAS…dia kata dah 0n bekalan air umah”…0rang tuh p0n p la check n bukak bekalan air yg ditut0p itu…cittt itu jer…hengatkan rumit sgt…ngeh3

Maka setelah semuanyer c0mplete…bermula la acara mandi buih mencuci dan menyetal k0t0ran degil yang ader…wahhh agak penat walap0n umah itu tidak sebesar mana…kerana bersungguh-sungguh duk menyetal membuatkan kami berasa sangat gembira penat…semua selesai lebey kurang lam kul 4.30 petang la…balik umah rehat² jap manakala my frenz p dating with her tetttt...syian kat kawan cik nic…datang darik Terengganu c0z nak berasmaradana berjumpa ngan 0rg tersayang…tapi terpaksa gak tulun cik nick mencuci umah…*cik nick tak paksa 0kess..dia yg rela ati nak tulun*

*Miss e-J yang kepenatan*

Setelah bepenat lelah..akhirnya…tada….dah siapp….tapi tak byk pic yang cik nick snap ari tuh…cuk0p² makan jer wat syarat nak tepek di sini…ngeh3

*tengs t0 Miss e-J sebab tulun cik nick yg sh0mell ini...jasamu dikenang...hik3

jumpa lagi next entry


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

6 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

qaseh said...

hik3....penat ker?...cian2
akak ritu angkut reramai g cuci2 servis...sbb samak sekali so...byk keje huawaakakaka...

nickind@jungle said...

akak takpe r..der ramai bibik...cik nick segam nak bawak bibik reramai...hahaha
samak?? apakah??

Qaseh said...

ekekke...termasuk bibik cinonet...jenuh kepong takot jatuh tangga...licin2

samak lor coz sewa umah chinese spy xde was2 lagik...dari tingkat 3 sampai luar umah...hik3

nickind@jungle said...

wh0oopss....umah 0wang cina ek...bag0ss...dah samak baru la leh duk tanpa was2... ;p

yAtie -sB- said...

t'ingat jgk time me n chup's nk masuk ke rumah yg we all dok now ni..
me n chup's dgn p'tlgan ssyier je yg dok sibuk basuh umah tu..
pnt2~ da rase da.. :]
kami x kesah pn time tuh, jnji dpt hidup dgn baik stlh ape yg kami lalui sebelum tu..

tp now ni..
da ade prasan myesal apabila..
umah yg kami dok cari dgn susah pyh itu di bt mcm umah die sndiri plak..
now ni mcm kami plak yg m'yewa ngan they al :( huhhh..
dugaan sgguh!

zam said...

macam nak ambil persijilan Amalan 5S........nampak betul progress...sebelum dan selepas sisih, susun dan sapu.......