19 August 2010

::Larangan Penggunaan Broadband & Pendrive::

Larangan? Larangan apakah itu? Ianya berkuatkuasa serta-merta. Mahu tau? --> Larangan penggunaan Broadband dan Pendrive di office!! Jadi mulai sekarang "Say No To Broadband & Pendrive @ Office". HAHAHA Larangan neh tak beri aper² kesan pun pada aku coz aku tidak pernah sekali pun terlintas untuk membawa broadband aku ke opis. Takde maknanyer aku nak abiskan limit broadband aku hanya semata-mata nak bukak laman web yang tidak dibenarkan di opis neh.

Haa...musti korang tertanya-tanya kenapa ianya dilarang sama sekali kan. Begini al-kisahnya...tersebutlah kisah Sekarang kan ramai yang menggunakan jaringan sosial Muka Buku dan jugak Tweet...Tweet...dan penggunaannya begitu meluas sekali. Disebabkan itu, laman² sosial ini tak boleh diakses di opis aku kerana ianya telah di blocked menggunakan besi campuran aluminium. lalalala Oleh kerana pihak opis telah mem'blocked' laman sosial ini, maka ramai la yang membawa broadband sendiri semata-mata untuk melayari laman itu. Bukan setakat bawak broadband jer, siap bawak lappy skali. Hoh..sungguh semangat deme² neh yer. Tapi aku takde la nak bawak jugak coz nanti susah untuk buat kerja coz nanti takleh nak connect ngan network lak. haishooo....

Setelah pihak opis dapat detect ader yang berbuat demikian, maka....ini la yang terjadi, dimana penggunaan broadband dan pendrive dilarang sama sekali di bangunan opis aku. Jika didapati ada yang ingkar perintah, tindakan akan diambil!!! Owh..berkenaan pendrive lak, ianya dilarang coz takut kebocoran maklumat akan berlaku. Al-maklum la kan, jabatan aku neh tempat sensitif. Nak masuk opis pon kena lalui scanner...tettt...tettt...adess... Dimanakah itu? Jeng..jeng..jeng.. Biarlah rahsia...poyosss...huhuhu T__T

Nota jari: nasib baik blog masih lagi dapat dibuka.. ^__^


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

5 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

yAtie.sB said...

laaaa..smapai camtu sekali ke?
hurmm tula ade kebanikan & keburukan gak kn..
sabar jela..tp camne nk memupuk budaya celik it pd kakitangan kerajaan kalau block itu, block ini?
macamane nk berkembang idea? ishh..
lg stu, kalo org da bg men tenet tu, reti2la limit kn..nih asyik nk update status aje.kn cik nick?

Adam said...

first time dengar larangan sedemikian. huhu...

nickind@jungle said...

yatie: neh pon nasib baik dpt lg guna internet...ader setengah opis tuh langsung dh xleh guna tenet..semuanya gara2 kes emel yg dulu tuh psl fb..

adam: haha..biasa la kat cnie..byk larangan..

ZaIzA said...

bkn pjbt cik nick aja tp rasanya seme jbtn kerajaan pon, coz sy pun dpt tp xdelah smpai seteruk xleh bawak pandrive,sbb pandrive tu penting jugak kat sini...
Dan sy pong xkisah ttg larangan itu sbb sy tau apa yg sy buat...sy cuma berberuk ketika xdew keje sgt2 dr mgelakkan rasa mgantuk tdo, bek sy berberuk... tp klu ada keje jgn harap la, setakat log in pastu biar then las2 close jerk...

nickindajungle said...

mang pendrive tuh penting..tp kena dptkan kelulusan ketua bahagian dulu...kan dah susah nak wat keje kalo nak transfer ker pc lain..adeii..kalo broadband saje tuh xper la..neh ngan pendrive skali xleh..