11 August 2010

::1 Ramadhan::

Satu Ramadhan sudah tiba. Yeayy...dah start puasa....Tapi kenapa gembira sangat nak sambut puasa neh? Ehh...kan lepas sambut puasa kita akan menyambut hari raya. Sebab tuh la sangat seronok...lallalalla Statement yang membuatkan korang rasa nak lempang aku kan. HAHAHA *sila la jangan lempang* haishh...Hari neh kan puasa mana leh nak marah² nanti batal puasa...OMG!! Batal?? *pekakhuntaks ang batal* kehkehkeh

Tetiba lak aku teringat ceramah kat opis aku semalam berkenaan perlakuan di Bulan Ramadhan neh. Ustaz yang bagi ceramah tuh mang kelakar gilerr gilerr pun tak kelakar macam tuh. Dari awal ceramah sampai la ke akhirnya asyik gelak jer tak hengat dunia. Macam tengah tengok citer Adnan Sempit pun ada. Owhh..hilang sekejap kesopanan aku disitu.hahaha Memang rugi la saper² yang tak pergi ceramah tuh. Nasib baik kerajinan aku datang nak pergi dengar. Mula² dah terasa tak nak pergi. hehehe Ceramah semalam bertajuk "Ramadhan Dinanti Tanggungjawab Dipatuhi" yang disampaikan oleh Ustaz Mohd Fauzi bin Mustafa. Korang kenal kan Ustaz Fauzi tuh. Ala...yang kendalikan Program Al-Kuliyyah tuh. hihihi Dia memang best kan?

Okess...sudah..Aku sangat mengantoks sekarang neh!! Jam baru jer kul 11 pagi, tapi aku mengantoks yang amat neh. T__T Mesti hari neh ngantoks sebab pagi neh takde dah nak minum "ayer neskepi". Naper tak minum? heyy..Hari neh kan puasa, aii puasa tau. The moon is not coming yet lor... Apakah itu? *pengsan* lalallala Terasa mau letak tongkat lak kat kelopak mata neh.huhuhu hah!! Semalam Ustaz Fauzi ader cakap, kalau ngantoks leh la kita basuhkan kepala kat opis. Nak mandi pon boley jugekkk...miahahaha Sanggupkah? Kalau basuhkan kepala tuh ok lagi, tapi MANDI?? ohh noo...buatnyer ader cctv, terus aii ternoda nyahh...Langsung hilang kesucian disitu...lalallalala *ko neh sememangnyer sengal kan?* wakakakakaka

Aku kena berhenti dulu sebelum makin banyak aku merapu meraban tak tentu pasal hanya kerana melayan perasaan yang mengantoks neh. Sekarang, marilah sama² kita menghitung waktu untuk pulang. Sengalll~~ MIAHAHAHAHAHA


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

4 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

yAtie -sB- said...

selamat menjalani ibadah pose ye cik nick.

hurmm mmg best bile dgr ceramah dr ustaz fauzi tuh..sbb da pnh dgr live..ha'ah cik nick dia mmg best ~

nickind@jungle said...

a'ah mang best gilak..langsung xngantok..dh beberapa kali gak la dia bg ceramah kat upis cik nick..

yAtie -sB- said...

oowh best la mcm tu..dpt dgr slalu.
org bru dgr skali mse maulidur rasul.

nickind@jungle said...

xder la slalu..thn neh br skali..thn lps pon skali gak kot...bertukar2 penceramahnya coz upis cik nick mang slalu ade wat ceramah penerapan nilai2 murni neh...hehe