19 April 2012

::Kreatif - Doodle Pertamaku::

hari nie entah mimpi apa tetiba jer aku telah merajinkan diri menggoogle cara nak melukis doodle...tangan dah la kayu tapi ada hati nak jugak try  buat doodle tuh bila aku duk tengok kat belog² ramai yang buat doodle sendiri kan..jadi semangat la aku nie berkobar² nak jugak mencubanya...mula² tuh aku try buat guna photoshop tapi tak jumpa pulak cari menu yang dia mintak tuh...bila dah jumpa cara lain pulak still dengan menggunakan photoshop lain pulak jadinya bila nak buat muka doodle itu...huhuhuhu memang agak berputus asa jugak lah pada mulanya...pastuh dengan semangatnya sekali lagi menggoogle jumpa lah video buat doodle menggunakan microsoft excel...try ikut step yang diberi...mula tuh agak la confuse jugak di situ...tapi lama kelamaan macam seronok pulak...memang pada mulanya langsung tak nampak lagi macam mana leh menjadi doodle itu kan...biasa lah orang gelojoh macam aku nie tahu nak cepat abis jer bila tengok sesuatu tuh...hahahahha kan dah banyak kali duk tarik² masa video tuh kasik cepat...pastuh mula la duk undo balik sebab tak paham...sengalll...hahahahaha

okeh lah dengan bangganya aku nak tunjuk la hasil doodle pertama aku hanya dengan menggunakan microsoft excel neh...maap la yer sebab doodle aku tak berapa nak cantik sangat...biasalah kan baru pertama kali men'doodle' dengan tangan kayu aku neh...ngeeee~~ tapi agak cantik jugaklah bagi first timer macam aku neh...wahahhahaha giler perasan puji diri sendiri....ini la dia mempersembahkan doodle pertama aku....

tadaaaaaaaaaaaaa................
sila lah kata cantikkk...lalallallaa
Tata!!


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

7 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

Uwais Al Qarni Bin Mohd Isa said...

Rajij wat kn.saya mint tgk doodle ni tapi x rajin nak buat.sbb laki kot.hehe

nickindajungle said...

time rajin....mula la rasa nak mencuba...

mohdhamirrahman said...

kenape doodle tu nampak cam marah je . :D hehe suruh senyum sikitt :D but nice and cantik. :D

IeyZa AzmIEy said...

semat dan kemas...ada bakat jugak puan nicki ni tapi... nape muka dia cam laki?? agagagga cam laki nak menyamar~ ngeeee amp00on

nickindajungle said...

mohdamirrahman: napok marah ek...takpe2 nanti nak up lagik try sendirik lak sebab dah tau kan cemana nak buat dia...ngee~~

eza: bakat tergali namanya...hahahaha hepp muka dia cam laki lak ker...kahkahkah biasalah budak baru belajar....

Deary Ainn said...

sye ske tgok doodle.. :) nice...
msg2 de cra buat doodle.. :)

nickindajungle said...

saja jer try test buat...tgn neh mmg kaku kalau nak melukis...tuh pun ikut step dekat youtube...yg simple2 jer.. ^__^