02 April 2012

::for my love baby Fatih::

sudah agak lama belog nie tak berhapdet...dulu dah janji dengan diri sendiri akan merajinkan diri bila suda melahirkan baby...tapi masih jugak memalaskan diri untuk menghapdet belog comel nie...hajat hati nak ubah balik belog nie..tapi memang diri ini sangat malas nak berdepan dengan ini belog lah kan...hohoho nie pun nak menulis sebab nak tunjuk lah kan aku dah beli set pam baru untuk membuat stok for my cute baby boy lah..untuk siapa lagi...hihihihi sebelum-sebelum neh aku guna manual jer yang encik suami belikan masa aku dalam pantang dulu...pastuh mula dah rasa macam lenguh jer duk mengepam then beli la si pureen yang bateri and electrik operated tuh...agak kesakitan la cik 'B' disitu bila menggunakannya sebab kena control sendiri...juga agak melenguhkan tangan jugaklah kan...huhuhu

lama jugak duk buat research nak beli pam mana...duk berkira-kira nak beli spectra 3 tapi memikirkan nak mengangkut datang ke opis itu la membuatkan aku duk berkira-kira nak beli atau tidak dan sampai sudah tak terbeli...kumpul² duit dulu nak beli medela swing...dah survey dah dan dah muktamad memang nak beli swing jer...alih² ada keluar jenis pam yang baru yang ala² medela swing dan functionnya pun lebih kurang sama jer...then aku bagitahu encik suami nak pergi survey pam itu dulu lah...

jadi pada 31 mac 2012 aku pun pergi lah memanjangkan langkah ke onebabyworld kat taman permata...mula tu pergi yang dekat cheras tapi saja jer la nak pergi yang dekat KL pulak kan...kaki jalan la katakan..hahaha sampai sana tengok dia punya demo cara penggunaan pam tu dan decide nak ambil pakej yang itu...jadi selamatlah duit berterbangan menyambar itu pam...nak abis dah duit gaji...ngee~~~

inilah pakej pam yang telah dibeli...pakej pam autumnz marvel single electric breatpump...dah cuba dan sangat selesa dengan cik 'B'...hihihihi moga stok susu untuk baby Fatih akan bertambah selepas ini... ^__^

**pic from onebabyworld website**


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

12 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

uncHa said...

nak bw mcam mana?

nickindajungle said...

blogwalking ke? owhh shoutmix sudah takde dah...nanti2 lah nak letak sb lain...

Ariannalissa82 said...

Dah jadi ibu...x jadi mak buyung lagi dah...kena la kerap mengepam yer...Demi si comel tu...Ala..Nak sangat pegang baby tu...Snow pun dah ada baby????Apsal x tau ni...Huhuhu....

nickindajungle said...

no more mak buyung lah kan...ehehehe ehhh...xtau ker puan snow dah dpt baby..dia dapat baby boy jugak tau...baru jer melahirkan bln 3 itu hari..masih berpantang lah...

lea said...

die kasik pree bra gak ker :P

p/s bilo la den dpt jmpe ank bujang tuh

nickindajungle said...

a'ah kakak lea..semua2 yang ada kat dalam tuh kamoo akan dpt..rege pun baru RM4++...leh la tgk kat web onebabyworld kalau mau survey2..ada byk pakej lagik..ngee~~ buat stok byk2 for ur future baby eh before masuk keje..jgn jadik cam aii neh..kais pagi makan pagi..kais petang makan petang...ehehehehehe

lea said...

xsurvey pape pun lg, mood nye blom smpi..
dok survey bj sdr je, suda xmuat lorh ini bj kurung...

lau xlarat kais, suh en.paiz tulun kais kn ;p

nickindajungle said...

itu biasa lah kan...semakin membesar semakin la kena beli baju baru..tp aii tetap leh pakai baju kurung smpai cuti bersalin...ngee~~

heppp...18sx nehh....huahuahuahua

MEKYU said...

Salam, so far ok tak guna breast pump nih?

nickindajungle said...

wsalam mekyu...sepanjang saya menggunakan pam nie mmg takde masalah...dan sangat ok dengan saya...tapi depends jugak kot atas keselesaan seseorang..tp for me..cukup la untuk buat stok baby saya.. ^__^

YaNZ said...

gune breastpum nie,sakit x mase nk pam?pas2,bising x?

nickindajungle said...

breastpump nie tak sakit pun...lebih kurang macam madela swing jugal la.. ada 2 stage...mula2 dia stimulate dulu bagi susu keluar...tp bunyi vibrate dia agak kuat jugak la..macam vibrate telepon...spectra 3 lagi senyap dari pam nie...tp kegunaan dia sgt ok bagi saya..