23 March 2011

::bermain hujan dengan penuh keseronokan::

**ini adalah entri terlewat kerana saya simpan dalam kotak draft dan baru jer nak publish ari neh...ngee~~

jomm main hujan!! hujan? yeapp...main hujan lah..walaupun dah besar panjang masih lagi nak main hujan macam budak²? salah ker? tak salah pun kan? jadi marilah kita bermain hujan beramai-ramai... ngeee~~
dah la selsema masih lagi belum hilang, boleh pulak ari neh bermain hujan dengan hati yang gumbira dan tanpa rasa bersalah walau sedikit pun...ader ke patut..langsung la tak patut kan? kesian dekat selsema itu...sudah dua minggu yang berlebih-lebih masih lagi tidak hilang...huhuhuhu

tak tahu la pulak aper yang aku duk mengarut kan..tapi memang betul lah aku memang main hujan dari pagi sampai tengahari bersama kawan² aku...lalallalala ekceli bukanlah aku pergi suka² main hujan macam zaman kanak-kanak ribena dulu kan...main hujan kerana keterpaksaan...semalam aku dimaklumkan hari neh ader sesi fotografi bagi sukan jabatan..almaklum ajer la kan aku kan memang aktif dalam sukan...

dengan semangat yang berkobar-kobar ari neh pergi la ke opis baru aku (aku ader dua bangunan opis-aku kat bangunan lama +.+) sebab kena pergi ambil gambar kat sana...sampai sana dalam kul 8.45 pagi pergi la sarapan dulu bagi mengalas perut...tunggu punya tunggu punya tunggu...hujan dah mula turun tapi player wanita masih lagi tidak kelihatan..yang ader cuma aku dan dua lagi rakan aku...then we all pergi la salin pakaian sebab nak bergambar kena pakai pakaian sukan...

bila siap jer kami tunggu kat lobi...tapi nampak dah takde orang..tanya pengawal keselamatan, rupanyer dorang dah naik bas yang sedia menanti kat luar...kami dah hairan? ehh..nak pergi bergambar kat mana lak neh hujan²..ingatkan just bergambar kat lobby depan tuh jer...naik bas then bas pun bergerak...hanya kami bertiga jer perempuan, yang lain semua lelaki...masing² berpandangan duk bertanya kat mana nak pergi bergambar...

pikir punya pikir sampai la kami kat tempat yang dituju, takde la jauh sangat pun..tapi dorang buat kat padang bola sepak...ingatkan buat kat padang futsal...adehhh sebab memang dimaklumkan nak bergambar bagi sukan futsal...tup² tukang amik gambar tuh cakap kat kami bertiga nanti dia shoot gambar we all macam neh macam tuh begini dan begitu...what?? nak rakam video ker? uhuk3...dah la kami bertiga jer..nak main bola aper bertiga kan *macam lah kau terer sangat kan??sepak bola pon ke laut... ;p* 

aku tanya tukang yang uruskan tuh mana yang lain..dia cakap mereka² itu ingatkan tak jadi sebab hujan...means dorang dah tau la akan shoot untuk buat macam montaj...kami jer la yang tak tahu...kalau tahu kami bertiga jer yang datang..sah² kompom aku tak pergi tau...uhuk3 dengan padang yang basahnyer dengan hujan lagi...budak² laki bukan main lagi...main betul² bagai nak rak..orang suruh berlakon jer...melebih-lebih lak..ahahahaha semua pakat duk giler glamer tadi..masing² duk berebut suh shoot part dorang....kahkahkah

bila tiba turn girls lak..masing² berpandangan...aper yang kami nak buat neh...just amik shoot gambar berdiri macam tuh jer..then main² sikit..pastuh aper lagi ek..tak banyak sangat la yang diambil tadi...siap pinjam kaki budak laki lagi nak meramaikan sikit...tapi pilih kaki² yang kecik² dan ala² pompuan gituuu..auuwwww...kahkahkah pastuh ambil gambar beramai-ramai then abisss.....

balik jer opis amik kunci umah then balik mandi-manda...rest² kejap pastuh masuk opis balik..sampai² jer pergi carik makanan dulu walaupun dah melebihi waktu rehat tapi perut meronta-ronta meminta diisi...naik opis terus makan dengan lahap sekali bagai harimau yang kelaparan dan siap pesan dekat opismate suruh cakap kat semua aku nak makan dulu sebab unit aku ader perbincangan petang tuh..pastuh boss keluar dari bilik perbincangan mintak tisu aku siap cakap lagi saya mahu makan dulu  yer...kahkahkah nasib baik boss sporting.. ngee~~

thanks to my bosses dan jugak my penyelia sebab hadiahkan microwave untuk saya sempena adiah perkahwinan yang dah berlalu sebulan lebih yang lalu...ngee~~ selamatlah saya tak perlu lagi nak beli microwave itu..macam tahu-tahu sajer saya memang nak beli microwave...hikhikhik thanks jugak kat member opis yang lain yang dah bagi adiah yang sangat² la diperlukan ini...


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

2 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

dairi ibu said...

Selamat pengantin baru.

AmirFX said...

Lama dah tak main hujan.. Dulu2 kalau mak tak bising mmg stay dalam hujan jer.. haha..