14 February 2011

::Cerita Kahwin::

Dah bersawang habis aku punya belog neh..sudah lama tidak mencoret-coret segala perkara yang berlaku dalam kehidupan aku sejak akhir² neh..diri neh sangat sibuk dalam menguruskan persiapan kahwin aku yang dah selamat belangsung pada 5 Februari 2011..terima kasih kepada ahli keluarga yang terlibat yang bersusah payah menguruskan urusan kenduri..Alhamdulillah semuanya telah berjalan lancar tanpa sebarang masalah..cuma aku la sedikit kelam kabut masa pagi nak akad nikah tuh...dah la sampai lambat boleh pulak alas nikah tertinggal kat umah..nasib baik umah aku dengan masjid tak jauh..aper lagi anak buah aku memecut balik la pergi amik alas nikah tuh..hehehe

Aku memang tak cukup tidur sebab malam tuh tido kul 3 pagi...esoknya nak kena bangun awal lagi coz nikah kul 9 pagi...neh semua gara² orang pelamin datang pasang pelamin lambat...dah dekat kul satu pagi baru nak datang pasang...memang la berlaku sedikit ketidakpuasan hati dengan perkhidmatan yang diberikan..dah tau pelamin tuh dah ditempah dulu kenapa lak leh nak bagi dekat orang yang ader majlis yang dekat² tarikhnya...kan dan menyusahkan namanyer..boleh pulak datang lambat sebab g bukak pelamin kat umah orang dulu baru datang pasang kat umah aku..ari tuh beria cakap nak kena datang pasang awal...

Satu hal lagi tentang mak andam terlampau dah tau dia amik job neh patutnya dia kena la tunggu sampai majlis sanding tuh abis..setahu aku la kan..tapi dia tak datang masa belah sandingnyer sebab aku amik mekap ngan orang lain untuk sanding..boleh pulak suruh pak andam tuh yang handlekan semuanya..masalahnyer pak andam tuh ader nak g mekapkan orang tempat lain pulak..sebabnyer dia tukang mekap jer bukan tukang uruskan persandingan acara renjis menrenjis dipilis neh..bukan aper la kan..aku amik ngan orang lain pun sebab dengan dia kena pergi mekap kat kedai, so aku decide yang dalam pakej tuh mekap sekali aku amik untuk mekap nikah..dah la time kenduri masing² sibuk..mana nak g mekap kedai lagi nak layan tetamu lagi...pagi tuh takpe la boleh aku pergi...sudahnya aku lambat sampai kat masjid...

Aper pun semuanyer dah selamat...pendek kata tentang perkhidmatan aku amik dengan butik pengantin tuh memang hancuss la...highly not recommended pada sesiapa yang nak amik kat situ...hahaha giler jahat aku..tapi kira aku baik lagi la tak sebut nama butik tuh kat sini...okess sedikit gambar pada hari tersebut... ^__^
 


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

8 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

εïз .y a t i e.sb. εïз said...

Selamat Pengantin Baru Pn. Nick~
Selamat Melayari Alam Rumah Tangga ye, Bahagia Di dunia dan Akhirat.

Upload la pict byk2 lg.nk nengok (^_^)v hihi

nickindajungle said...

sama2 cik yatie..nnt jemput la dtg kenduri ujung bln neh sama cik afiza n chup yer.. ^__^

IeYzA azmIEy said...

wahhh!!
cik nicki sayer sangat suka dgn gambo anda pegang munge atas pelamin itu, merah menyala lipstick tu u...
kamo0 sangat2 cumey....!!
insyaAllah kenduri di N9 sayer p lau dak snow mau p jugerk.... muleh la sayer buat entri sal majlis kawen kamo0 pulak

IeYzA azmIEy said...

oh ya jgn lupa ti mau nengok gambo kamo0 yeap... wink3 xpuas la tgk dlm ni

nickindajungle said...

nnt aii upload yer cayunk..

IeYzA azmIEy said...

hoyeyyyy!!! tidak sabo mau nengok... tp kalo kamo0 upload kat fb xdptlah sayer nengok...huk3... sayer udah tidak boleh bukak...

nickindajungle said...

udah tuh xkan mau tepek kat cnie...cannot..cannot...

IeYzA azmIEy said...

muahahahhaha!! xpelah ti dah tepek gtau... sayer akan cuba on9

xleh komen bnyak2 ...sakit mata