25 October 2010

::Mari Kita Berenang::

Hehehe... Sabtu lepas akhirnya berjaya jugak aku menjejakkan kaki ke kolam renang yang terletak di Pusat Kejiranan kat kawasan umah aku..sejak kerja kat sini lagi aku memang teringin mahu pergi swimming..tapi tiada teman yang mahu pergi...asal ader jer teman yang nak pergi aku pulak yang tak available...hihihi

Kejadian itu berlaku begini..pada suatu hari, ader seorang rakan opis aku (Si E) telah mengajak untuk pergi swimming..dan menyuruh aku mengajarnya berenang (?) hohoho...macam la terer sangat aku neh nak berenang..berenang pun tak sampai setengah dari kolam tuh pastuh terkapai² kelemasan kepenatan...hahaha Tapi sajer jer suka² sesambil leh buat senaman kan?

Seawal jam 9 pagi aku dan seorang lagi rakan opisku (Si L) telah menunggu Si E..aku dah 2 3 kali bagi mesej yang aku n Si L tunggu kat lobi kawasan pusat kejiranan itu..rumahnyer dekat jer..memang betul² didepan pusat kejiranan tuh..Setelah menunggu lebih dari sepuluh minit, Si E menelefonku dan bagitau yang kunci rumah dia telah diambil oleh rakan serumahnyer...haiyaa...boleh pulak kawan dia tuh terambil kuncinyer (?) Kesian kat Si E, dia la yang semangat berkobar-kobar nak pergi swimming...

At last hanya aku n Si L sajer yang bergumbira berenang sesuka hati buat kolam itu milik kami berdua..orang tak ramai pun ader 4 orang jer termasuk ngan kitaorang...tuh yang bantai semua jenis kuak...kauk lentang, kuak kupu².. kuak dada..kuak itik (?) kehkehkeh Siap lebam lagi lengan aku gara² tak sedar terhantuk kat tebing kolam tuh...semangat sangat menguak berenang...hahahaha

Kul 11 pagi tuh kami pun gerak pergi bekpes pulak..biasa la kan, sesudah bermain air perut semustinya la lapor kan...hihihi
Itu sajer ceritanyer.. Tata!!


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

4 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

✿ y a t i e.sb ✿ said...

bolehlah cik nick ngajar cik yatie berenang pulak ye..
me ni langsung tak reti berenang..nak mandi laut pun takut.huhuhu

nickindajungle said...

ahaks...nak berenang sendiri pon terkial2..apa lagi nak ngajor org.. ^_^
takpe..nnt leh cari cikgu utk ngajor..ari tuh pon ader cikgu ngajor org berenang..tak tau la mana org tuh cari...hihihi

✿ y a t i e.sb ✿ said...

HEHE~ ingtkn cik nick terror bab2 renang ni..baru nk menuntut.
lor..nk cri cikgu nnt kne charge la pulak. msti mhl kn..

nickindajungle said...

tak terer pon..just biasa2 jer..huhu tp berenang mmg sgt seronok..u should try it...hehehe
blajo berenang mmg mahal..member ader jupe kat web..blajo berenang kat cnie rm250= tak sampai 10 jam..gilerr mahal..tp tak tau la kalo ader yg murah...