20 May 2011

::hari yang malas setelah berehat selama 3 hari::

huarghhhh.....petang² neh memang kemengantokan yang serius akan menguasai diri...disaat ini lah mula melihat jam di depan mata....haishh baru pukul 3.45 petang...lambatnya masa berlalu..lambatnya nak ke pukul 5.30 petang...mau balikkk pulakkk....ini lah yang terjadi bila 3 hari bermalas-malasan dirumah...hari selasa cuti hari wesak...hari rabu konon² aku amik cuti sebab nak kena pergi check-up...disebabkan malas mengambil masa untuk keluar pada waktu kerja..lagi senang aku bercuti terus...cuti pun ader yang bising²...kang nak keluar kang, terlambat masuk pun bising² jugakk...haishhh tak tahu la apa yang betulnya....

dijadikan kisahnyer, aku pergi lah check-up di klinik putrajaya mengikut temujanji yang telah ditetapkan...sekali aku kena masuk air daaa....abih tanganku dirobek² oleh jarum itu...masuklah air sebanyak satu botol ke dalam badan aku kerana badan aku kekurangan air kata doktor...masa pergi ke bilik prosedur itu nurse kat situ tanya la untuk aper..aku cakap ahh doktor suruh datang dan tunjuk kad yang dah ditulis bahasa doktor itu kepada nurse yang bertugas...nurse telefon balik doktor tersebut nak confirmkan samada aku kena dimasukkan wad atau tidak...gulppp...masuk wad??? noo....tak nakk!!! doktor cakap masuk air jer nurse bukan masuk wad...banyak kali dia telefon doktor itu mintak pengesahan balik...haishhh...berdebor-debor gak takut kena masuk wad kan...kehkehkeh tapi tak pun..just masuk air satu botol yang mengambil masal hampir satu jam...boleh pulak aku terlelap...silap tak suruh en.suami amik gambar aku time tuh..kalo idak boleh lah ditepek-tepek disini....kehkehkeh

disebabkan itu doktor dengan murah hatinya memberikan aku cuti sakit selama 2 hari sebab aku kena datang lagi keesokkan harinya untuk check-up balik tengok keputusan macam mana...baru jer berkira-kira nak mintak cuti sakit kerana cuti aku belum lagi diluluskan...tup..tup..cuti sakit itu datang tanpa perlu diminta..hehehe selamat la cuti aku...dah la cuti aku sudah berkurangan...semalam aku pergi la sekali lagi ke klinik seperti  yang dinasihatkan oleh doktor...amik urine test then resultnyer adalah ok...alhamdulillah kalau idak agak² kena masuk wad kot...grrrrr....lepas tuh pergi makan² then terus balik umah..umah aku dengan klinik dekat jer...tak tak sampai pun 500 meter...hehehehe

belah petangnya, keluar pergi jalan² ke the mines...dah lama tak pergi mines...ajak en.suami tengok movie nur kasih...cheetttt...tak mau derr dia tengok movie itu..dia nak tengok citer pirates...tengok waktu tayangan hanya available pada waktu malam jer...aku terus cakap tak nak lah...lewat sangat nanti abis tayangan...esoknya nak kerja pulak....lepas makan² kat food court kami pun balik jer rumah...layan jer la citer kat telebesen dirumah itu....layan CSI yang diulang tayang pun beshh jugakk....kahkahkah

nak tau aper cerita disebalik aku kena masuk air itu?? tungguuuuuuu...nanti aku cerita dekat next entri yer...bila tu?? tak pasti lagi la...bila kerajinan ader untuk bercerita dan menaip...

okehh....tata!!


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

10 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

IeYzA azmIEy said...

sayer tau!!! sbb cik nick pregnant!!! betul ta?? yelah siap kena wat urine test agy... ahaks3
macam DNA pulop demam tewok ritu smpai kena masuk air, seraammm lorhh!

esarli budak baik said...

URINE test? jeng3.. *wink* ^__^

IeYzA azmIEy said...

senyommm ta perlu kata apa2..... ^_____^

HuMaN GLoW iN De DarK said...

hai nick!!

human here... ai pollo u~~~ mohla pollo ai balik

nickindajungle said...

eza: itulah..ader lagik bekas cucukan jarum itu... T___T ini kali kedua aii kena masuk air...yg dolu2 kala kena 2 botol..sib bek yg ini 1 botol jer...

snow: yor ler...urine test bukan utk pregnancy punyer..tp nk test kepekatan air ke darah ntah lam badan aii neh... ^___^

human: w0ott...w0oott...t aii pollo u..sib bek u human nor alien..agagaga

IeYzA azmIEy said...

iskkk bahya betul! yelah dulu kan u ada gitau masa tu kt kg ke mana erk u sakit tewok smpai kena masuk air kan??
nick... u ta pape ke?? hiss risau la ai cenggini... ai doakan u sihat sentiasa k. u pon kena la jaga kesihatan selalu tau....
risau...risau....

nickindajungle said...

aii ok jer eza...sakit neh sementara jer kot...lagi sebulan dua ok la kot...bukan kena sakit yg dulu tuh...tunggu next entri aii..kang aii citer yer... ^__^

IeYzA azmIEy said...

betul akhirnya tekaan ai... naluri ai ta pernah silap...so jgn tipo02 ai... hahahahahah

nickindajungle said...

hamboii...hamboii...macam mak budak yg ader anak 10 pulak main ngan naluri bagai...kahkahkah.. aii mana ader tip0oo...aii tunggu pengesahan dr yg pakar jer dulu... ngee~~

IeYzA azmIEy said...

hahaha...ai xyah jadik mak budak, tuhan da bagi insticnt awai2 dah... alhamdulillah ada sixsense... hahahaha!!!