25 January 2013

Futsal

gambar ini adalah di cilok dari pokcik gugel...

Hari rabu lepas ada dapat emel daripada Kelab Bahagian opis aku,,,ada dianjurkan kejohanan futsal untuk kakitangan bahagian sahaja... mungkin untuk mencari pemain bagi wakil bahagian untuk kejohanan futsal antara bahagian pulak kot...pada anggapa aku la sebab belum pernah dibuat kejohanan futsal kalau  main dalam bahagian sahaja...yang ada pun bowling jer la... emmmm aku agak gementar jugak sebab memang berhajat untuk aktif kembali bersukan setelah dua tahun aku stop terus hokayyy...no jogging no training between two years tuh...hoihhh sangat lah kan mencabar stamina diri aku nie nanti... dah la sekarang nie badan bagaikan dipam-pam...dah nak jadi tong gas dah nie...hewhewhew

Memang aku ada bercakap-cakap dengan kawan-kawan aku nie pasal nak main futsal semua bagai...tup..tup... pagi nie datang kerja ada la seorang Hamba Allah datang pada aku dan bagitahu suruh aku handle pasukan futsal untuk wanita bagi seksyen aku...okehh...setakat cari orang kan senang jer pun walaupun agak payah untuk memujuk kawan-kawan untuk main nie...hahahha tapi aku dah lali dengan itu semua...memang dari dulu sampai sekarang akan aku dengar jawapan yang sama... "ala...saya tak pandai la main...saya dah lama la tak bersukan.." dan macam-macam lagi lah yang akan keluar dari mulut mereka...aku just...okayyy...takpe nanti kalau nak main sila bagi nama kat saya yer...hewhewhew

Tadi pergilah aku menanya mereka-mereka ini untuk pasuka futsal wanita bagi bahagian bahagian aku nie...dan seperti yang kau jangka jawapan mereka itu...hahahaha tapi dapat jugak aku kumpul tujuh orang...ala main cukup syarat jer...nanti nak masuk dalam SKT hujung tahun nie kan...hikhikhik aku pun bukanlah pandai sangat pun nak sepak bola bagai nie...tapi hentam jer lah labu...memang dah minat kot sejak kali pertama terjebak dengan sukan futsal dari tahun 2008 dulu...then 2011 terus stop dampai lah sekarang baru nak bermula balik...semoga stamina aku masih lagi mampu untuk berlari bagai...hahahaha haruslah semput nie...tapi buat-buat jer la tak semput...hihihihi

Rasanya ini saja yang mampu untuk dicoretkan...Tata


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

5 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

zaizaluvme said...

waaa nape tak tanya saya? saya nak joinn!! hahahaha... lama dah tk men futsal....
men futsal pon kan pandai... kemana hala je den sepak... boleh jadik golli jelah

nickindajungle said...

okehh..jom main...jadi keeper boleh? hahahahaha

ieYzA azmIEy said...

jadikkk keeperr???? errrrr... hahaahaha saya nak jaga goal. benteng pertahanan kuat tau... kehkehkeh! ritu main futsal jadik jaga gol... terbaekk rasa nak patah jari jemari

mama aisy said...

chaiyok ibu nicki!! musti menang taw!! muehehehhee..

nickindajungle said...

nicki main belum pernah kalah lagi tau...ehhh berlagak...hahahaha dulu boleh lah ada org terer..skang nie semua ala2 jer lah...huahuahuahua