05 January 2010

~[2]009 VS 201[0]~

Berlalu lah sudah Tahun 2009
Tahun Baru..Azam Baru???
Hurmm…setiap kali tahun baru muncul..
Pasti ramai yg bertanyakan azam baru…
Apa azam tahun baru anda?
Aku??? Azam???
Tak tau nak berazam aper…
Aper yg aku tahu azam tahun lepas…
Ader ker yg terlaksana??? Hahahaha
Kena back to my post yg lepas² la….

My wish for 2010
~ Nak lebih sihat – slalu sakit²…huhuhu
~ Nak lebih kaya – boley la kan…wakakakaka
~ Nak beli sebuah RUMAH – cukop syarat jadik koleksi azam jer...ekekeke
~ Nak beli sebuah KERETA – bergantung pada BAJET 2010
~ Nak mendirikan rumahtangga – hope terlaksana..(gatainyer)…ahahaha

Lain² wish akan diupdate kemudian…


Rangkuman Tahun 2009
~ Januari – awal² tahun bermula ngan Futsal Open Tournament @ Cyberjaya dan juga mesyuarat Kelab
~ Februari got driving license, Netball Tournament, training for Persembahan Majlis Malam Perasmian Persidangan Bahagian dan juga kursus² anjuran Unit hako
~ Mac– mula menyibukkan diri untuk persediaan Bajet 2010…takde masa untuk rehat….siang malam n also weekendsrutin hako hanya di opis…disaat² berhempas pulas dalam kesibukan ini la macam² perkara yg menaikkan perasaan marah..tak pusa ati n all la…semuanyer darik pembahagian keje yg tidak dilaksanakan n berjalan seperti aper yg telah ditugaskan…huh…sungguh menguji tahap kesabaran hako dalam melaksanakan keje² itu…otak penat…badan pun penat…tiada kerjasama lagi la membuatkan diri semakin penat…
~ April & Mei – masih menjalankan keje²…sibuk yg tidak melampau….juga sibuk ngan latihan rowing…juga menyibukkan diri dengan Konvensyen KMK peringkat JPM…
~ Jun – Kembali tenang….awal² bulan hako jatuh sakit…agak teruk…2 minggu hanya terbaring sajer…gara² TEKANAN DARAH RENDAH…terpaksa menarik diri dari Sukan Rowing…agak sedey coz first time terlibat ngan sukan air…tp kesihatan perlu diutamakan dulu….
~ Julai & Ogos – sibuk ngan Latihan KOIR untuk didendangkan di perhimpunan bersama PM bertempat di Dataran Putra, JPM…dan juga untuk persembahan Majlis APC Jabatan hako….dah rasa macam dalam AF lak masa training tuh…bagai nak rabak tekak neh...lagik teruk dari tahun sebelomnyer…tapi puas hati coz hasilnyer…memuaskan ati…ehehehe
~ September – bulan puasa….turut juga menguji kesabaran…dengan karenah housemate yg tak brapa nak betoi…usahkan nak hormatkan org…azan maghrib pon dia tak reti nak hormat…so…aper lagi yg perlu hako describe betapa kurang ajarnyer budak ini dengan masalah personal dia dan meraung bagaikan orang yg giler…sorry agak sedikit kasar bahasaku…tp itulah kenyataan…hako juga mempunyai krisis with one of my friends...(biarlah rahsia)…n hako ngan rendah dirinya pergi bersemuka dengan dia untuk selesaikan salah faham itu…takpe, demi kawan…aku mengalah walaupon hako tau hako tak salah aper²….hako juga pergi membuat naziran ke cawangan negeri….juga ader sedikit ketidakpuasan ati bila status belom berkahwin dijadikan alasan yg hako kena pergi naziran tersebut sedangkan unit lain??boleh hantar ibu mengandung untuk naziran tersebut…huh terima jer seadanyer…what a kuno thinking??
~ Oktober & November – sambut raya & besday hako…hik3…sukenyer dapat adiah…ahahaha tapi ader juga terlselit perkara yg tidak menyenangkan disini…hako juga mungkin telah menyakiti hati org..gara² dirinya yg mudah sgt salah faham n terasa ati…hako macam dah penat nak jaga ati org…ati sendirik?? Kenapa hanya hako n org² yg sewaktu dgnnyer yg kena faham…kenapa dia tidak mahu faham duduk perkara yg sebenar?? Sampai sekarang I don’t know why… may be hako tidak layak untuk berkawan ngan dia?? Just my opinion…hahaha FORGET IT
~ Disember - kembali dengan kekalutan kerja di hujung tahun…huh!!!
THE END


Panjang gler entry neh…ahahaha
Hope korang tak buhsan membacanyer…


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

8 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

Ariannalissa82 said...

Wawa..memang panjang entree anda...Klu entree (mknn) sebanyak ini kan sedap...Hihihi...Tapi apa2 pn...Memang salute la kat anda...B0leh saya berguru dengan anda??Hihihi..

nickind@jungle said...

ahaks....takder keje..
tuh r yg kuar darik pale otak..
aper yg anak murid nak blajo??ahahaha

Ariannalissa82 said...

Ajor la sayer camaner nk mnconteng2 page sayer tu supaya ia nampak penuh seperti page chekgu ini...hehehe

nickind@jungle said...

ahaks....boleh ajer...cik lisa nak letak aper kt page tuh?nak tukar templates ker?carik yg cantik2...cuba carik kat skincorner.com..kalo nak tukor, baik tukor dulu pastuh baru make up yg lain...

Ariannalissa82 said...

Saya nk letak pic2 anak2 saya ...bleh x chekgu??

nickind@jungle said...

buleh...letak jer aper2 yg cik lisa suke...ahaks

DNA said...

uik!!
kat sini pun dah bukak kelas ke?

nick! sejak bila nick jadi cikgu blogger ke? :D

nickind@jungle said...

ahahaha...biasa r DNA...
jgn r jeles lak..
DNA singgah la kat chit chat tuh.. :D