21 October 2011

::kembali menaip???::

hmmmm...tetiba terasa jari neh rajin pulak nak menaip pada pagi yang tak berapa nak indah neh...al-maklum la...terkurung dalam opis jadi tak berapa nak indah lah kan...kalau menyedut udara pagi kat luar tuh baru lah indah...hihihihi dah berbulan-bulan belog aku neh dibiarkan sepi tanpa cerita..kalau ader cerita pun ader ker orang nak baca? hahahaha hari neh tak tau kenapa jari neh tersangat rajin nak menaip tapi tak tahu apa yang nak ditaipkan atau untuk dicoretkan disini...sekarang neh idea sangat tidak ada untuk bercerita...bukan kata takde cerita tapi bila mahu saja mencoretkan sesuatu penceritaan itu idea mula la lari bertempiaran meninggalkan kepala wutaksku yang sangat bijak ini...

semalam pergi check-up ibu mengandung macam biasa...hari sebelumnya macam biasa jugak kena buat BSP untuk check paras gula dalam darah sebab aku sangkut ada kencing manis semasa mengandung waktu minum air gula pada bulan puasa yang lepas...time tuh jugak aku punya HB low...banyak dugaan yang dihadapi pada bulan puasa yang lalu...banyak cerita tapi itu lah macam aku cakap tadi bila nak menaip idea mula melarikan diri...kehkehkeh so far semalam semuanya ok...now dah 33 minggu, sudah tidak lama mahu menerima orang baru dalam hidup aku sekeluarga...hope semuanya berjalan dengan lancar...tidak sabar jugak menantikan saat itu...al-maklum jer la ini adalah pengalaman pertama melalui saat² sebegini...

baby sekarang sudah semakin aktif bergerak...jadi agak senang la nak buat carta pergerakan setiap hari berbanding diawal2 hari tuh coz nak menunggu dia gerak punyalah lama..tapi bila waktu malam mula la aktif bergendang gendut tali kecapi...hehehehe semalam time check-up nurse check la kepala baby ok dah ada kat bawah..then nurse tuh bagitahu time nurse sentuh nak check tuh cepat² baby pusingkan kepalanya...kepala dia bergerak la coz ader orang sentuh..hehehe teringat lak masa pergi scan dulu nak tengok jantina..bila doktor scan jer kat kawasan tuttt...doktor dapat tengok sekejap jer coz dia dah tutup kaki dia...malu lah kot...hihihihi itu yang doktor tak pasti...plus pulak aku pergi scan time dah 32 minggu...doktor kata baby dah besar so agak sukar lah cket nak nampak...seeloknya dalam 20 - 25 minggu dah leh tengok coz masa tuh dia kecik lagi...tapi tak kisah lah lelaki ker perempuan ker, janji baby kat dalam neh sihat walafiat bila keluar nanti...tapi macam biasa la kalau dapat perempuan seronok sikit nak beli barang coz barang perempuan semua cantik²...aku kan suka pada benda² yang cantik and opkozz la pink kalerr....ahahahaha

nak cerita pasal apa ek lagi...macam dah takde yang nak ditaip...tapi macam nak teruskan menaip pulak..meroyan lak aku neh pepagi buta...mentang² la big boss takde kan pergi kursus...jadi enjoy sakan la kiranyer....tapi enjoy lah sangat kan...macam lah aku neh takde keje...keje tuh menanti untuk dibuat...pasneh aku  buat la...nak menaip dulu sampai lebam...tapi tak lebam² jugakk...sengallll~~~

ok lah nak stop dah sampai sini...kang meroyann sampai subuh lak tak publish² pulak ini entri...
Tata!!


::Thanks For Reading. Feel Free To Drop Your Comment::

2 kata-kata dari kam0o yang sweet/macho:

yus said...

EEEMMM.... jaga baby baik2 k... ibu mengandungkan anak sulung nie selalu over exited skit... so jaga kesihatan k

nickindajungle said...

thanks yus..itu lah xnak terlalu excited sgt...brg2 pun beli ala kadar jer utk permulaan..nnt dah lahir biarlah si bapaknyer yg membeli plak utk kegunaan seterusnye.. :)